Kissé megnyugodtak a kedélyek Vijay Mallya csapatánál, amikor a két Sauber kizárása után mindkét Force India pontszerző helyre lépett előre. De Adrian Sutil egy lapinterjúban elmondta: rengeteg dolguk van még, hogy a tavaly félrecsúszott fejlesztéseket egyenesbe hozzák.

Tavaly a szezon közepén a Force India még 16 pontos előnnyel őrizte a konstruktőr-vb hatodik helyét a Williams előtt, ám az utolsó kilenc futamon a Williams nagy hajrába kezdett, végül egy ponttal megelőzte az indiai gárdát. Ausztráliában Sutil a tizenegyedik, Paul di Resta a 12. helyen ért célba (a kizárások előtt), de legalább mindkét autó célba ért.

“Egyértelmű, hogy rossz irányba indultunk el a fejlesztésekkel, vissza kellett tolatnunk. Körülbelül nyolc hetet vesztettünk emiatt a 2011-es fejlesztésekre szánt időből” – árulta el Sutil az Auto Bild Motorsportnak. A csapat visszaesésének másik oka, hogy több kulcsember távozott a csapat műszaki vezetéséből, köztük James Key, aki a rivális Sauber technikai vezetője lett.

Sutil mindennek ellenére optimistán készül a hétvégi Maláj Nagydíjra, ahol tavaly szenzációs versenyzéssel ötödik lett. “A kocsi nem olyan rossz, az utolsó barcelonai teszt után rosszabbra számítottunk. Melbourne-ben, az időmérőn kifejezetten gyors volt a VJM04, a futamon mindkét autóval célba értünk. Ezt akár jó eredménynek is nevezhetjük” – fogalmazott a német pilóta.

“Tavaly remek versenyem volt Malajziában, életem egyik legjobb eredményét értem el. Nehéz a pálya, fontos, hogy a kocsi egyensúlya rendben legyen és a stratégia mindig nagyban befolyásolja a verseny eredményét. Nemcsak nehéz, de izgalmas futamra is számítok” – tette hozzá Sutil.