Szerdán hivatalossá vált, hogy Adrian Sutil negyedik idényét kezdi idén a Force Indiánál. Noha a német pilóta elégedett helyzetével, azért gondol jövőjére is: szeretne például a Ferrarinál is szerepelni pályafutása során.

Ezzel nincs egyedül, nagy a tolakodás a maranellói helyekért. Robert Kubica és Sebastian Vettel is többször beszélt már arról, hogy szívesen szerepelne a Ferrarinál. Sutil az istállót “nagyon különlegesnek” tartja.

“Az utcai autók ott vannak a szeren. A versenycsapat dögös. A szín tuti. Azt hiszem, a Ferrari valami igazán különleges” – mondta Sutil. A német szívesen lenne újra Lewis Hamilton csapattársa is, a McLaren-pilóta mellett a 2005-ös F3 Euroseriesben versenyzett. Sutil 98, míg csapattársa 174 pontot szerzett, de ez sose okozott problémát Sutil számára. “Imádnám, ha újra egy csapatban lehetnék Hamiltonnal!”

A németet a friss szerződéskötés alkalmából megszólaltatta a Force India is. “2007-ben debütáltam a csapatnál, akkor, amikor még Spykernek hívták. Jó érzés, hogy még egy évet itt tölthetek, olyanok vagyunk, mint egy család. Négy év alatt sokat léptünk előre, mostanra erős középcsapattá váltunk, de jó esély van rá, hogy még előrébb kerülhetünk. Idén stabilan szeretném gyűjtögetni a pontokat, nem bánom, összejöhetne egy dobogó is!”

Sutil a hivatalos Force India-nyilatkozatában is jelezte, jól érzi magát, de vár egy jobb lehetőségre. “Pontokra, dobogókra és győzelmekre vágyom. És persze arra, hogy világbajnok legyek.”