A Williams a 2010-es idény végén bejelentette, hogy a tavaly a csapatnál bemutatkozott Nico Hülkenberget elengedi, majd nem sokkal később megerősítették, hogy helyére a 2010-es GP2-bajnokot, a venezuelai állami olajcég millióit is hozó Pastor Maldonadót ültetik 2011-ben.

A grove-i csapat főnöke, Adam Parr a spanyol Motor21.comnak nyilatkozva “visszataszítónak” nevezte, hogy Maldonadót fizetős pilótának bélyegzik egyesek, ilyen szempontból ugyanis Fernando Alonsóra is rá lehetne sütni ugyanezt.

“Sosem ültettünk olyan pilótát az autóba, akiről azt gondoltuk volna, hogy nem áll készen az F1-re, nem érdemli meg, hogy itt legyen és ne lenne képes teljesíteni. A srác egy újonccsapattal, a legtöbb futamgyőzelemmel nyerte a GP2-t. Már az abszurd, hogy egyáltalán erről beszélünk” – hangsúlyozta Parr, hozzátéve, hogy Maldonado “nagy tehetség”, és ez nem csak a saját végeménye.

“Egy független pilótaedzővel dolgozunk, és ő is úgy gondolja, hogy a gyorsaság és tehetség szempontjából Pastorban ugyanannyi van, mint a két Nicóban (Rosberg és Hülkenberg) volt.”

“Nem csak egy egyéves szerződés ez, hosszú távon gondolkodunk. Egy fiatal tehetség a jövőre szóló ígéret, az csak egy plusz, ha még szponzorai is vannak. De a pénz nem számít. Fernando Alonso szponzora (a Santander) a legnagyobb az F1-ben.”

A korábban szintén “hosszú távra” szerződtetett, de az év végén elbocsájtott és azóta a Force Indiával hírbe hozott Hülkenberggel kapcsolatban Parr elmondta, hogy később örömmel dolgozna még vele a Williamsnél.

“Szeretném valamikor újra a Williamsnél látni. Megvan az elszántsága és szenvedélye ahhoz, hogy nagy versenyző legyen, és igazán lenyűgözött az érettsége és a szakmaisága. Remélem, hogy valahol talál valamilyen lehetőséget, de emellett szeretném, ha ezután is kapcsolatban maradnánk.”