Jarno Trullinak semmi nem jött össze 2010-ben, az olasz saját bevallása szerint is pályafutása legpocsékabb idényét produkálta. Hiába szerződött a legjobb újonchoz, a Lotushoz, több ígéretes versenyét is tönkretette a megbízhatatlan autó.

Trulli végül pont nélkül, a 21. helyen fejezte be a szezont, csapattársa, Heikki Kovalainen jobb célba érési mutatójának köszönhetően végzett előtte. “Azt hiszem, érmet érdemelnék az év legszerencsétlenebb pilótája felkiáltással” – mondta Trulli.

“Lenyűgöző mennyiségű problémám volt az idény során, 19-ből 15 versenyen akadt valami. Nyilván nem kell mondanom, hogy ez volt egész pályafutásom legrosszabb éve.” Minden nehézség ellenére az olasz pozitívan tekint 2011-re, melynek már egy jobb motorral futhat neki.

“Fernandes nagyon keményen dolgozott azért, hogy jobb motort és sebességváltót szerezzen erre az évre, minden okunk megvan arra, hogy nagyobb magabiztossággal várjuk az esztendőt. Felejtsük el 2010-et, mert azt hiszem, idén valóban a pontokért küzdhetünk. Sokáig tart, amíg sikeres lesz egy csapat, elég csak a Red Bull példáját nézni.”

“Évről évre növekedtek, most pedig ott vannak a mezőny elején. Versenyeztem a Toyotánál, ahol nagyszerű volt a háttér, szinte korlátlanok voltak a lehetőségek, mégse érte el a csapat azt az eredményt, amelyre vágyott. Fernandes és a Lotus jól dolgozik, de mindenkinek tisztában kell lennie azzal, hogy hosszú a csúcsig vezető út.”