A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo kijelentette, hogy pilótái egyenlő feltételekkel fogják kezdeni a 2011-es szezont, kizárva annak lehetőségét, hogy már az első versenytől kezdve alkalmazzák a csapatutasítást.

Tavaly az olasz istálló 100 ezer dollárja bánta, hogy a Német Nagydíjon arra kötelezte Felipe Massát, adja át győzelmét csapattársának, Fernando Alonsónak.
A Nemzetközi Automobil Szövetség múlt heti döntésének értelmében, jövő évtől a csapatok retorzió nélkül tehetnek hasonló lépéseket.

Ennek ellenére Montezemolo úgy gondolja, hohgy nagyon fontos pilótáikat egyenlő bánásmódban részesíteni a szezon elején, a csapatutasítás adta lehetőségeket csak szükség esetén kell kihasználni.

“Ha úgy érzem, hogy egyik pilótám esélytelen a bajnoki címre, megcserélem a másikkal. Persze azt szeretném, hogy mindketten a győzelemért harcoljanak. Nincs szükségem olyan versenyzőre, aki már az első futamtól kezdve frusztrált, mert azt érzi, ő a gyengébb. Ráadásul a versenyek végkimenetele is kiszámíthatatlan.
A lényeg, hogy a pilótáink segítsék egymást, ha az szükségessé válik.”

Montezemolo továbbra is úgy érzi, jó döntést hoztak idén Németországban.
“Az első versenyen nevetséges lett volna ilyet tenni, de még a harmadikon is. Hockenheimben azonban a napnál is világosabb volt, hogy Felipe nem elég gyors.”

Azt azonban elismerte, hogy a 2002-es Osztrák Nagydíjon hibát követtek el azzal, hogy arra kötelezték Barrichellot, engedje Schumachernek megnyerni a futamot.
“Úgy gondolom, rossz döntés volt a szezon olyan korai szakaszában beavatkozni. De megmutattuk, hogy milyen nálunk a csapatszellem: együtt nyerünk, együtt is veszítünk.”