A Hispania Racing Team csapatvezetője, Colin Kolles úgy gondolja, megfizették az árát, hogy tapasztalatlan versenyzőkkel teljesítették a szezont.

A spanyol alakulat a tizenegyedik helyen zárta az idényt, a szintén újonc Lotus mögött, de megelőzve a Virgint. Egyikük sem szerzett pontot.

“Nehéz év volt, de mi voltunk a legmegbízhatóbb új csapat.” – mondta Kolles. “Úgy gondolom, azt, hogy nem mi zártunk a tizedik helyen, az okozza, hogy a Lotus és a Virgin tapasztaltabb pilótákat alkalmazott. A tesztelés alatt viszont jól teljesítettünk a többi újonchoz képest.”

A HRT alakulatánál négy versenyző bizonyíthatott 2010 során: Bruno Senna és Karun Chandhok kezdték a szezont, később azonban Christian Klien és Sakon Yamamoto is beülhettek versenyezni. Utóbbiak komoly pénzeket fizettek a helyekért.
A Lotus pilótái – Jarno Trulli és Heikki Kovalainen – korábbi futamgyőztesek.

A Hispania jövője egyelőre bizonytalan. Támogatókat keresnek a következő évre, miközben saját autót próbálnak építeni, miután korábbi partnereivel – Dallara, Toyota – megszakadt a kapcsolat. A csapat még nem jelentette be, hogy jövőre kik vezetik autóikat.

“Azon dolgozunk, hogy jobbat alkossunk, mint tavaly. Az én szempontomból a szezon nem sikerült olyan jól, ahogyan azt szerettem volna. Sok tényezőtől függ a teljesítményünk, de azon dolgozunk, hogy elérjük célunkat.”

Kolles azt mondta, fő céljuk, hogy csapatuk stabil legyen és javítsanak teljesítményükön.