A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo azt mondja, továbbra is megpróbál tenni azért, hogy a top csapatok három autót indíthassanak, valamint a szezon közbeni teszttilalmat feloldják.

Újonc csapatok helyett harmadik autót szeretne Montezemolo

Újonc csapatok helyett harmadik autót szeretne Montezemolo

Újonc csapatok helyett harmadik autót szeretne Montezemolo


Montezemolo – rá jellemző módon – élesen kritizálta fenti két témával kapcsolatos szabályozásokat. Azt mondta, jobb lett volna, a Forma-1-nek, ha a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) inkább harmadik autó indítását engedélyezi, mint az újonc csapatok belépését a sorozatba.

“A kicsik? Őszintén azt érzem, jobb lett volna egyes csapatoktól három autót látni a pályán, mint olyanokat, amelyek még a GP2-es sorozatban is szenvedtek volna.”

Továbbá úgy véli, hogy a szezon közbeni teszttilalom veszélyes. “Fel kell oldanunk ezt az abszurd korlátozást. A Forma-1 az egyetlen sport, ahol nincs lehetőség tesztelésre. Ez nagyjából olyan, mintha arra kérnék a Real Madrid, a Milan, vagy az Inter játékosait, hogy zuhogó esőben sima talpú cipőben lépjenek a pályára, és így játszanak le egy Bajnokok Ligája mérkőzést.”

Di Montezemolo nemtetszését fejezte ki az új pályákkal kapcsolatban is, egyetértésben Jean Todttal, aki a közelmúltban azt javasolta, hogy az olyan pályák kerüljenek be a jövőben a sorozatba, amelyek tervezésénél az előzések elősegítését helyezik előtérbe.
“A látványos építészeti megoldások helyett inkább több előzési lehetőség kialakítására kellene erőfeszítéseket tenni.”

Viszont úgy érzi, hogy a FIA jó irányba indult el azzal a döntéssel, mely véget vet a csapatutasítás tiltásának.
“Szerencsére ezt a képmutató szabályt eltörölték. Ez mindig része volt a sportnak és azok, akik a Ferrarinál versenyeztek mindig tudatában voltak ennek.”

“Jean Todt vezetése alatt a FIA jól működik, ez a döntés is ezt a tényt erősíti.