A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali üdvözölte a Nemzteközi Automobil Szövetség döntését (FIA), mely a jövőben engedélyezi a csapatutasítást.

Domenicali szerint azzal, hogy utasítást adhatnak az egyik pilótájuknak arra, adja át az első helyet csapattársának – ahogyan Massa tette idén Hockenheimben -, véget ért a képmutatás korszaka.

“Végre vége ennek az értelmetlen szabályozásnak. Számunkra a Forma-1 csapatsport, ezért mindig úgy tartottuk, hogy ennek megfelelően kell kezelni is. A megváltozott szabály tartalmazza azokat az iránymutatásokat, amelyek meggátolják jól körülhatárolt helyzetek szélsőséges módon történő kezelését. Nagyon fontos döntést hoztak tegnap.” – mondta a csapatvezető.

Nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy módosításokat eszközöljenek a csapat szerkezetén, azután, hogy Fernando Alonso az utolsó versenyen elveszítette a világbajnokságot.

“Biztosan lesznek változások, de ezekrpl majd a megfelelő pillanatban nyilatkozunk. Műszaki szempontból meg kell próbálnunk, hogy ne kövessük el ugyanazokat a hibákat, mint tavaly, amelyek visszavetették a teljesítményünket.”

“A siker érdekében vidáman és lendületesen dolgozunk. A következő szezon nagyon hosszú lesz, de nem engedhetjük meg magunknak, hogy ne használjuk ki minden lehetőségünket a versenyeken. 2010-ben, főleg az év elején, nagyon sok fontos pontot hagytunk elúszni, amelyért a végén keményen megfizettünk.”

A 2010-es Német Nagydíjon végrehajtott helycsere 100 000 dollárjába került a Ferrarinak

A 2010-es Német Nagydíjon végrehajtott helycsere 100 000 dollárjába került a Ferrarinak

A 2010-es Német Nagydíjon végrehajtott helycsere 100 000 dollárjába került a Ferrarinak


Domenicali kifejtette azt is, hogy a 2011-es szezont egy versenyképes autóval kell kezdeniük, csak így lehetnek sikeresek.

“Mikor főmérnökünk, Aldo Costa extrém tervekről beszélt, ösztönözni akarta mérnökeinket, hogy merjenek újítani, vagyis maximálisan használják ki a szabályokban rejlő lehetőségeket. Remélem, hogy így is lesz!”

“Nagy kihívás, ugyanis ellenfeleink sem tétlenkednek. Tisztában vagyunk vele, hogy a szezont egy versenyképes autóval kell kezdenünk. Nem szeretnénk, ha ismét nekünk kellene felzárkózni a többi csapathoz, ahogyan azt idén voltunk kénytelenek megtenni.”