A Lotus Renault csapata még nem erősítette meg, hogy 2011-ben is igényt tart Vitalij Petrov szolgálataira, de a vezetőség úgy gondolja, az orosznak Angliába kellene költöznie, ha sikeresebben akar szerepelni.

Az Enstone-i székhelyű alakulat Robert Kubicával már hónapokkal ezelőtt megkötötte a következő idényre vonatkozó szerződést, de Petrov jövője a gyenge bemutatkozó év miatt még kétséges.

Gerard Lopez, a csapat résztulajdonosa elmondta, hogy Eric Boullier csapatfőnöknek és a mérnököknek le kell ülniük beszélgetni az orosszal, mielőtt döntést hoznak.
“Az a legvalószínűbb, hogy Vitalijjal folytatjuk, ő áll a lista élén de még tárgyalnunk kell.”

“Sajnos, egy műtétet hajtottak rajta végre múlt héten, ezért késik az egyeztetés. A döntés attól függ, Vitalij megérti-e, hogy milyen kötelezettségekkel jár számára, ha a csapatnál marasd.”

“Azt várjuk tőle, hogy stabilan úgy teljesítsen, mint a Magyar, vagy az Abu-Dzabi Nagydíjon. Tudjuk, hogy megvan a sebessége, de néha képtelen egész hétvégén koncentrálni. Ha velünk marad, ezen változtatnia kell.”

Lopez úgy gondolja, hogy emellett Angliába is kellene költöznie. “Gyökeresen változtatnia kell az életén. El kell fogadnia, hogy a gyár közelében kell élnie. Az élete részéve kell válnia az angol nyelvű környezetnek. Úgy gondoljuk, hogy ezek  hozzásegíthetik a stabil, kiegíensúlyozott teljesítményhez.
Ha hajlandó változtatni, nem kérdés, hogy jövőre ki lesz Kubica társa.”