Joan Villadelprat, az egyik 2011-es helyre hajtott, de végül hoppon maradt Epsilon Euskadi vezére szerint igazán különleges az egyenlősdi, melynek köszönhetően Sebastian Vettel szinte kilátástalan helyzetből is világbajnok lehetett idén. Villadelprat úgy véli, hogy egyetlen más csapatnál sem lett volna lehetséges a stratégia alkalmazása, ő maga is úgy fogalmazott korábban, hogy a Red Bullnak első számúvá kellene kineveznie valamelyik pilótáját.

“Úgy döntöttek, hogy a fair play szellemében játszanak, őszinték lesznek és jól csinálták” – írta Villadelprat az El Paisban közölt cikkében. “Az, hogy Vettel megszerezhette a pole-t és a futamgyőzelmet Abu-Dzabiban, csak a Red Bull felépítésének köszönhető, egyetlen más csapatban sem lett volna erre lehetősége.”

“A Red Bull megengedhette magának a rizikót, mert a legnagyobb ‘szponzor’, Dietrich Mateschitz a csapattulajdonos is, ő pedig inkább vesztett volna, mint hogy utasítással nyerjen. Más csapatokban ez lehetetlen lett volna, mert a szponzorok felé kötelezettségeket kell vállalni, melyek kevés mozgásteret hagynak.”

Niki Lauda is dicsérte a Red Bullt azért, hogy végig kitartott elvei mellett. “Szinte hihetetlen, ahogy ez a csapat a lehető legkorrektebb hozzáállással nyert” – mondta Lauda a gyakorlatilag külső szponzorok nélkül működő, ezért saját útját járó Red Bullról. “Ez a sportág egész történetét nézve különleges dolog.”