Egyre hihetőbbnek tűnik, hogy a Williams 2010 végén ejti az újonc Nico Hülkenberget, hogy a német helyére a komoly szponzori támogatással rendelkező friss GP2-bajnokot, a venezuelai Pastor Maldonadót ültesse.

A legfrissebb adalék az ügyben az, hogy a csapat ma bejelentette, a szezonzáró utáni abu-dzabi utánpótlásteszten a Forma-2-es bajnokság megnyeréséért Dean Stonemannek jutalomként járó tesztlehetőség mellett Maldonadót is autóba ültetik majd. A 25 éves venezuelait biztosan nem csak tartalékosi állásra “felvételizteti” a csapat, ugyanis a közleményben azt is hozzátették, hogy a Williams harmadik számú pilótája 2011-re is a finn F3-as versenyző, Valteri Bottas marad.

Bár a látszat mást mutat, Hülkenberg menedzsere, a Michael Schumacher mellől ismert Willi Weber egy friss interjúban cáfolta, hogy a német ifjonc sorsa már megpecsételődött.

“Nico még nem esett ki. A tárgyalások folynak a Williamsszel, de természetesen vannak alternatívák is. A Williams az első számú lehetőség, szeretnénk maradni, de legfontosabb az, hogy Nico 2011-ben is Forma-1-es autóban ülhessen” – magyarázta Weber, elismerve azonban, hogy a Williamsnek nem védence, hanem a csapat érdekét kell elsősorban szem előtt tartania.

“Adam Parr (elnök-vezérigazgató) több száz alkalmazottért felelős, a legfontosabb szempont számára a csapat egészsége.”