F1: A Williams két pontot mentett 2 Bár az időmérőt kiválóan zárta a Williams, Vitalij Petrov és Nico Hülkenberg rajtnál történt ütközése miatt Rubens Barrichellón múlott a helytállás. A brazil veterán a két pontot érő 9. helyen fejezte be a Japán Nagydíjat – idén épp kilencedik alkalommal pontot szerezve.

Ezzel egyrészt az egyéniben hat pontra közelítette meg a 10. helyen álló Adrian Sutilt, másrészt a Williams immár kézzel fogható közelségbe, két pontra került a konstruktőrök versengésében a Force Indiától.  

“Egyszerűen nem értem, mi volt az autómmal, csúszkált végig a futam ideje alatt. Ráadásul tovább rontott a helyzetemen, hogy a leintésig vibrált az FW32-es. Egy a lényeg, sikerült két pontot szereznem, de én ennél többre számítottam” – mondta Barrichello, akit a futam utolsó köreiben előzött meg mindkét Sauber.

Hülkenberg csak az elszalasztott lehetőségről beszélhetett a verseny után:

“Nagyon rosszul rajtoltam, majd láttam, hogy jön Petrov mögöttem. Amikor bevágott elém, és a jobb első kereke hozzáért az autómhoz, azonnal tudtam, hogy vége a versenyemnek. Nagyon nem szeretek így futamot befejezni, de nincs mit tennem, Vitalijjal együtt mindketten pechesek voltunk. A csapat ennél többet érdemelt volna, hisz nagyon jó munkát végeztek, a fejlesztéseink jól működtek, és az időmérőn megmutattuk, mit is tudunk valójában. Nagyon szomorú vagyok a korai kiesés miatt!”