Rubens Barrichello sok kollégájához hasonlóan egyik kedvencének tartja a suzukai pályát, a Williams brazil pilótája szerint ugyanakkor biztonsági szempontból lenne mit tökéletesíteni Japánban. “Végig a határon lehet autózni, adrenalinbomba a pálya, a pilóták szeretik és elismerik” – mondta Barrichello.

“Javult a helyzet az elvégzett munkákkal, de ha például a sikánokat nézzük, még mindig egy régi stílusú pályáról beszélhetünk, amelyen jól jönne valamivel több bukótér. Kétféle módon nézhetjük ezt a dolgot, versenyzőként alaposan felpörget a pálya a közeli falakkal és hasonlókkal, normál felfogásban azonban jól jönne kicsivel több aszfalt, mert a kritikus helyeken történő balesetek nem túl kellemesek.”

Robert Kubica egyetért Barrichellóval. “Az biztos, hogy biztonsági szempontból nem a legmagasabb szintet képviseli Suzuka” – helyeselt a lengyel. “De ez van, észben kell tartani a körülményeket és a pályán kell maradni.”

“Egyébként nem hiszem, hogy esőben nehezebb lenne vezetni a pályán. Szárazon jobb az élmény, az első szektor különösen izgalmas, olyan, mint egy hullámvasút. Esőben sokkal lassabban megyünk, így a G erők sem olyan veszélyesek.”