Míg a Red Bull alapvetően erős és az egyéni és a konstruktőri bajnokságot is vezeti, a Ferrari pedig komoly lendületet kapott az olaszországi és szingapúri győzelmeitől, a McLaren lépéshátrányba került hozzájuk képest. Jenson Button ugyan hozta a pontokat, de Lewis Hamilton kétszer is nullázott, és az autó sem tűnik olyan erősnek, mint a két riválisé.

A McLaren csapatigazgatója fogadkozik, hogy ennek ellenére nem adják fel, sőt mindent bevetnek a hajrában.   

“Mindent bevetünk és még azonfelül is egy kicsit! Ha feltehetünk egy fejlesztést, akkor még úgy is odaadjuk a pilótáknak, ha nincs megfelelő mennyiség, inkább, mint hogy várjunk a tartalék alkatrészekre. A határon dolgozunk” – mondta Jonathan Neale.

“A következő négy pályán versenyképesek lehetünk. A Ferrari és a Red Bull is nagyon igyekszik majd, de mi is ezt tesszük. Jósolni nehéz, azt hiszem, annyit tehetünk, hogy kemény munkával megpróbáljuk javítani az esélyeinket, igyekszünk bombabiztossá tenni az autó megbízhatóságát, a pilóták pedig józanok maradnak és nem hibáznak.”

“Ha van kockázat, az a gyártásban jelentkezhet. Két világbajnokunk van, mindketten tudják, hogyan kell keményen versenyezni. A munkánkkal biztosítanunk kell, hogy nekik csak a versenyre kelljen koncentrálni. Ebben nincs változás, nem lesz lazítás, mindent vagy semmit. Minden futamon a győzelmet célozzuk” – magyarázta a mclarenes vezető.

“Elég nagy fejlesztési csomagot viszünk Japánba. Frissítjük az első szárnyat, új lesz a hátsó szárny és lesznek módosítások a padlólemezen is. Minden ott lesz az autón, ami Szingapúrban volt, plusz az új dolgok.”

Neale azt is hangsúlyozta, hogy szerinte az idény végi erőltetett menet nem árt a jövő évi felkészülésnek.

“Nem aggódunk emiatt, korábban is megéltük már ezt. Keményen dolgozunk, de irányítottunk erőforrásokat a jövő évi autóra is. Kényes egyensúly ez: a Forma-1-ben ötletekben sosincs hiány, csakis a dolgozók száma és a munkaidő szab korlátokat. Én nem tartok attól, hogy az idei szezon káros hatással lehetne a jövő évre. Csak annyit jelent, hogy sűrű tél vár ránk.”