Hosszú idő után mindkét Mercedes kvalifikálta magát a Szingapúri Nagydíj időmérőjének utolsó harmadába. Nico Rosberg szokás szerint jobb volt csapattársánál, Michael Schumachernél, a hetedik helyről rajtolhat, miközben a hétszeres bajnoknak csupán a kilencedik pozíció jutott.

“Rendben van ez a hetedik hely” – mondta Rosberg. “Akár hatodik is lehettem volna, kicsit bosszant, hogy Rubens végül előttem maradt. Azért nincs gond, a pálya tiszta oldaláról indulok, így egy jó rajttal elmehetek mellette.”

“Ez a hetedik hely nem csak Szingapúrról szól. Jelenleg minden pályán ennyit tud a Mercedes, vagyis nincs okunk az örömre. Továbbra is keményen kell dolgoznunk, hogy odaérhessünk a mezőny elejére, jelenleg még sok hiányzik ehhez.”

Schumacher először vett részt villanyfényes időmérőn, nem is volt elégedetlen eredményével. “Az volt a célunk, hogy bejussunk a Q3-ba” – fogalmazott Schumacher. “Ez sikerült, úgyhogy a mai teljesítményünkkel teljesen elégedett vagyok. Különböző beállításokat próbáltunk ki, ezek egyes pontokon jól működtek, másutt nem annyira.”

“Nagy élmény a napnak ebben az időszakában versenyezni, igazán különleges élmény volt. A rajtnál nem lehet más a cél, mint hogy néhány pozíciót megpróbáljunk előrelépni.”