A Renault számára nem sikerült túl jól a monzai időmérő, Robert Kubica csak a 9. rajkockát szerezte meg vasárnapra – a rajt viszont annál jobb volt: a lengyel a kilencedikről az ötödik helyre ugrott előre az első körben. A versenyző természetesen nem örült, hogy végül mégis csak a 8. helyen intették le…

“Nagyon jól rajtoltam, Hülkenberget azonnal megelőztem, aztán az első sikánban a két Red Bullt is. Miután Hamilton kiesett, már az ötödik voltam, és onnantól csak tartottam a pozíciómat Rosberg mögött és Hülkenberg előtt.”

“Tudtam, hogy a bokszkiállás kritikus lesz, és úgy döntöttünk, hogy a többieknél előbb állok ki. Ez jó döntés is volt, hiszen már az első körömön legalább egy másodperccel gyorsabb voltam az új gumin, de sajnos maga a kiállás lassú volt, másodperceket veszítettem. Emiatt Hülkenberg aztán velem együtt jött ki a saját cseréje után, a sikánnál védekezett, így a harmadik kanyarra Webber is elkapott, két helyet buktam. Elkeserítő, de erre volt jó a tempónk most. Szingapúrban jobb eredményt várunk” – magyarázta Kubica.