Mark Webbert alaposan felbosszantotta Nico Hülkenberg az Olasz Nagydíjon, az ausztrál szerint a végül hetedik helyen zárt williamsest meg kellett volna büntetni sorozatos sikánátvágásai miatt. A német végül megúszta, utólag magyarázatot is adott a történtekre.

“Kemény, de jól sikerült nap volt a mai” – nyilatkozta Hülkenberg. “A rajt után veszítettem egy pozíciót, de az első sikánban nyertem kettőt. Innentől folyamatosan a nyakamban lihegett valamelyik Red Bull, végig nyomás alatt voltam.” Hülkenberg ezzel magyarázta, hogy néhányszor elhagyta a pályát.

“Levágtam a sikánt, mert keményen nyomtam és harcoltam, továbbá a fékpedállal sem volt minden rendben. Próbáltam védeni a pozíciómat, ilyen helyzetekben pedig előfordul egy-két pályaelhagyás. Nem kaptam büntetést, ami szerintem rendben van, bár nagyon a határon voltam. Remek csata volt, elégedett vagyok a végeredménnyel.”

Rubens Barrichellónak kalandos volt a rajtja. “Nico mellett voltam, de a külső ívre szorultam, ahol beragadtam a rosszul startolt Vettel mögé” – mondta a brazil. “Szoros volt ott a helyzet, az első szárnyamból el is szállt egy darab, de nagyobb gondot jelentett, hogy beragadtam Buemi mögé. Ez alapvetően befolyásolta a versenyemet, még jó, hogy végül legalább egy pontot be tudtam tenni a közösbe.”