A Ferrari, a McLaren és a Red Bull mellett a Williams is mondkét versenyzőjét a Q3-ba juttatta Monzában. A korábbi háromszoros győztes Barrichello végül csak a 10. idővel zárt, de így is pontszerzést vár vasárnap.

“Nagyon nehezen találtam meg a helyes beállításokat annak ellenére, hogy otthon érzem magam Monzában, tavaly is nyertem itt. Jobb rajtpozícióban reménykedtem, bíztam a hetedik hely megszerzésében, de sajnos még nem autóztam ki a maximumot magamból. A verseny számos lehetőséget nyújthat majd a javításra, és hiszek abban, hogy ismét jó eredménnyel zárjam a futamot” – mondta a veterán.

Míg Barrichello csak célult tűzte ki a 7. helyet, Nico Hülkenberg hajszál híján meg is kaparintotta azt – Nico Rosberg egyetlen századdal előzte meg honfitársát, az újonc végül 8. lett.

“Nagyon elégedett vagyok a mai teljesítményemmel, az autó csodálatosan működött, jól éreztem magam valamennyi körömben. Mondhatnám, ilyen egy harmonikus időmérő! Nagyon sok önbizalmat kaptam ettől az edzéstől, és ennek köszönhetően tudtam ilyen gyors köröket teljesíteni. Azzal együtt örülök az eredményemnek, hogy a Q3-ban akár jobb teljesítményre is képes lehettem volna. A gyáriak nagyon jól dolgoztak, hisz az új aerocsomagunk kiválóan működött, nagyon jó a végsebességünk, és kiegyensúlyozott az autó a kanyarokban. Ezek után nagyon várom már a versenyt, ahol minél több pontot szeretnék megszerezni” – nyilatkozta Hülkenberg a kvalifikáció után.