A Sauber ma hivatalosan is bejelentette, hogy szerződést hosszabbít Kamui Kobayashival, a jövő héten 24. születésnapját ünneplő japán 2011-ben is a svájci csapatnál versenyez.

“Sosem volt kétséges, hogy 2011-ben is vele szeretnénk dolgozni. Kamui egyértelműen teljesítette az elvárásainkat mind a sebesség, mind a küzdőszellem tekintetében. A technikai szakértelme, a mérnökökkel való együttműködése is jól fejlődött. Az első teljes F1-es szezonjában szerzett tapasztalatok jó alapot adnak majd neki 2011-re” – mondta a tulajdonos-főnök, Peter Sauber.

Miután a BMW 2009 végén magára hagyta a Saubert, a svájci kiscsapat igen szerény háttérrel indult a 2010-es idényben. A szponzorok továbbra sem rajzanak a hinwili alakulat körül, de Sauber hangsúlyozza, hogy nem lesznek gondjaik a jövő évben. A megoldást talán a másik versenyző, Pedro de la Rosa lecserélése jelenti majd.

“Csakis azt mondhatom, hogy bizakodom, sőt, inkább meg vagyok győződve róla, hogy a csapatnak megfelelő pénzügyi háttere lesz, amellyel lehetőségünk nyílik a kívánatos szinten versenyezni” – nyilatkozta az F1 hivatalos oldalának Sauber.

A híresztelések szerint a csapat 2011-ben az idén a GP3-ban brillírozó mexikói Esteban Gutierrezt ültetheti Kobayashi mellé, a 19 éves pilótával együtt pedig a világ egyik leggazdagabb emberének számító mexikói Carlos Slim támogatása is érkezhet. Sauber nem tagadja, hogy kapcsolatban állnak az említettekkel:

“Mondhatnám, hogy pletykákat nem kommentálok. De hogyan is indulnak a pletykák? Esteban Gutierreznek már a BMW idején szerződése volt a csapattal, az utánpótlásteszten vezetett is egy napot, és jó benyomást is tett ránk. Gutierreznek most is szerződése van velünk, neki pedig jó kapcsolatai vannak Mexikóban, különösen Carlos Slimmel.”

“Ezért lehet gyakrabban látni Carlos Slimet a motorhome-unkban, mint másoknál, de nem titok, hogy őt más csapatok is szívesen fogadják” – magyarázta a veterán svájci szakember.