A Red Bull-os Mark Webber 2002-ben viszonylag későn, majdnem 26 évesen mutatkozott be az F1-ben, a hétvégén pedig már 34. születésnapját ünnepli, a mezőny öregjei közé tartozik lassan. Az ausztrál fejében már megfordult egyszer a visszavonulás, de a tavaly az élmezőnybe emelkedett Red Bull formája új lendületet adott Webbernek.

A pillanatnyilag a bajnokság élén álló pilóta ezzel együtt sem akar már sokáig maradni, nyáron mindössze egy újabb idényre kötött szerződést a csapattal, nem titkolja, hogy annak lejártával valószínűleg távozik is a sportágból – igaz, nem bánná, ha előtte még megszerezhetné a címet.   

“Nem garantálom, hogy 2012-ben is ez (az F1) foglalkoztat még majd. Persze szeretném megnyerni a bajnokságot. Tudom, hogy ez megváltoztatja az ember életét, személyiségét, és is szeretném megtudni, milyen érzés” – mondta a brazil Esporto Espectacular tévéműsorban.

Webber hozzátette, hogy az F1 után szeretne olyan fiatalokon segíteni, akik hátrányos helyzetből indulnak, de természetesen a sportnak sem fordít hátat:

“Szeretném megmutatni nekik, hogy merhetnek nagyot álmodni és meg is valósíthatják. Aztán lehet, hogy hegyet mászok vagy ilyesmi. Mindenképpen sportolok majd, mielőtt végleg megöregszem és hazamegyek Ausztráliába borozgatni.”