A német Adrian Sutil 2007-ben az akkor Spyker néven futó alakulatnál mutatkozott be a Forma-1-ben és azóta is a silverstone-i alakulatnál versenyez. A 27 éves pilóta szerint az elmúlt négy évben nagyon sokat fejlődött a csapat, abban azonban nem hisz, amit a tulajdonos-főnök, Vijay Mallya a kezdetektől fogva hangoztat, azaz hogy a Force India 2011-ben már a dobogós helyekért küzdhet majd.

Sutil szerint a 2007-es bemutatkozása idején a csapat “kész káosz” volt, és a 2008-as tulajdonosváltás, a Force India megszületése is bizonytalanságot jelentett számára kezdetben.

“Eltartott egy ideig, amire felismertem, hogy a csapatnak van jövője. Úgy terveztem, hogy egy, legfeljebb két évet maradok, aztán más csapatnál keresek állást” – mondta 2007-2008-ról Sutil az Autosportnak.

“Amikor Vijay Mallya átvette a csapatot, jobban éreztem magam, azóta pedig teljesen elégedett vagyok a helyzetemmel, hiszek a csapatban.”

“Azt viszont nem merném állítani, hogy győztes csapat lehetünk. Legyünk óvatosak, én úgy látom, hogy az élmenőkkel nem tarthatjuk a lépést. Az első öt-hat, itt vagyunk most, a középmezőnyben. Igyekszünk még feljebb jutni, de ez nehéz lesz. Az igazat megvallva nem hiszem, hogy a következő években a bajnoki címért küzdhetnénk, ez irreális” – mondta a német, akit 2011-re a Renault-val kapcsolatban is emlegetnek.