Adrian Sutil ismét elhintette, hogy jövőre szeretne a Renault csapathoz igazolni, ahol Robert Kubica csapattársa lehetne. A Force India versenyzője korábban is beszélt már erről.

Csapattársak lehetnek

Csapattársak lehetnek


“Boldog vagyok a Force Indiánál, de szeretnék előrébb lépni” – mondta a Grandprix.com-nak a minap. “A top-csapatok igen közel vannak egymáshoz, így elég nehéz jobb helyet találni, mint itt. A folyamatos pontszerzés volt a célom erre az idényre, de jövőre megint szeretnék fejlődni, akár valahol máshol, akár itt. Nehéz jó döntést hozni. Ha mondjuk, aláírsz három évre, de nem bízol a csapatban, akkor jobb nem is csinálni.”

Tavaly a Force India legjobb versenye a Belga Nagydíj volt, ahol Giancarlo Fisichella megszerezte a rajtelsőséget, majd a versenyen csak azért szorult a második helyre, mert nem tudott mit kezdeni Kimi Räikkönen KERS-szel felszerelt Ferrarijának végsebességével. Ha idén is hasonlóan erős lenne a Force India, az el is bizonytalaníthatja Sutilt, de ha az a német jó teljesítményével is párosul, még jobb tárgyalási pozícióba is kerülhet.

Sutil azonban nem túl bizakodó, szerinte idén sokkal nehezebb helyzetben lesznek Spában és Monzában, mint 2009-ben.

“Nem lesz olyan előnyünk, mint tavaly, amikor az autó annyira gyors volt az egyenesekben és amikor az autó annyira hatékony volt” – mondta Sutil. “Jók leszünk, de a rajtelsőségért nem harcolhatunk, de a pontszerzés lehetséges Spában és Monzában is.”

Persze nemcsak Sutil merült fel mint Renault-pilóta, Heikki Kovalainen visszatéréséről is beszélnek, de a Hungaroringen mutatott teljesítménye után Petrovnak is megnőtt az esélye a maradásra. Sutil ugyanakkor azt is elmondta, Michael Schumacher távozása után szívesen lenne a Mercedes pilótája.