Bár a McLaren törökországi és kanadai sikerei után Valenciában és Silverstone-ban újra a Red Bull győzött a futamokon, Lewis Hamilton és Jenson Button megőrizte a vezetését a világbajnokságban, a csapat pedig még növelte is az előnyét a konstruktőri versenyben.

Hamilton nagyon büszke arra, hogy hátrányból is jobbak tudnak lenni a fő riválisnál.

“Összességében átkozottul jó munkát végzünk azzal, amink van. Nem mi vagyunk a leggyorsabbak, de az autó jó. Erőn felül teljesítünk a csomaggal, egyértelműen többet hozunk, mint lehetne! Még mindig a Red Bull a leggyorsabb. Az időmérőn egy másodperccel voltak jobbak, alig sikerült kilenc tizedre leszorítanom. A futamon is fél másodperccel jobbak. Még nagyon sokat kell javítani az autónkon.”

Hamilton szerint a lassabb, kanyargósabb pályákon, mint például a Hungaroring, a McLaren sokkal közelebb is kerülhet majd a Red Bullhoz:

“A lassabb pályákon közelebb leszünk majd, talán kéttizedre. Az olyan gyors helyeken viszont, mint Silverstone vagy majd Spa, jelenleg hatalmas az előnyük. De talán a következő két versenyen már működnek majd a fejlesztéseink is, és ott leszünk velük.”