Sebastian Vettel jelenlegi szerződése 2011 végéig él a Red Bullnál, azonban a csapat még jó néhány évre szeretné lekötni a fiatal tehetséget. A főnök, Christian Horner a hétvégén Silverstone-ban ül majd le tárgyalni az ügyeit menedzser nélkül intéző pilótával.

“Tudom, hogy a Mercedes is szeretné Sebastiant, a Ferrari is, és a McLaren sem utasítaná el. Ezért szeretnénk hosszú távra lekötni őt” – mondta a csapatfőnök a német Sport Bildnek. A kérdésre, hogy mit is jelent a hosszú táv, Horner viccesen válaszolt: “2028-ig. Akkor lesz 41 éves, mint most Schumacher! Sebastian jelenti a jövőt, még sokáig nyer majd futamokat.”

A német lap szerint a csapat 2012-től legalább 2015-ig, de akár 2018-ig is hajlandó lenne hosszabbítani Vettellel, aki két év múlva már állítólag 12 millió eurót kereshetne, utána pedig minden idényben további 10 százalékkal nőne a fizetése, azaz a 2015-ös idény végéig nagyjából 50 milliót kaphatna összesen.

“Szerződésem van a Red Bull-lal, hogy azután mi lesz, meglátjuk. Számomra nem a pénz a lényeg, hanem az, hogy versenyképes autóban ülhessek egy olyan csapatnál, ahol jól érzem magam” – mondta Vettel a jövőről.