F1-est kapott ajándékba a Red Bull-tervező 1
F1-est kapott ajándékba a Red Bull-tervező 2

F1-est kapott ajándékba a Red Bull-tervező

F1-est kapott ajándékba a Red Bull-tervező

F1-est kapott ajándékba a Red Bull-tervező 5
F1-est kapott ajándékba a Red Bull-tervező 6
Fotó megosztása:
F1-est kapott ajándékba a Red Bull-tervező 7 A Red Bull Racing nagylelkű ajándékkal fejezte ki háláját a főtervező Adrian Newey felé, az angol mérnök megkapta a 2009-es RB5-ös egyik példányát a hozzá illő sisakkal és overallal együtt. Newey a hétvégi goodwoodi autósfesztiválon ki is próbálhatta a járgányt.

“Igazán meg vagyok hatva. A srácok hatalmas munkát végeztek az autó rám szabásával. Az ívek, a festés, minden tökéletes, hihetetlen a sisakba és minden másba fektetett munka. Az pedig külön fantasztikus, hogy a kedvemért feláldozták az egyik szabad hétvégéjüket” – mondta.

“Egy kicsit ideges voltam az első menet előtt, sosem vezettem még kézikuplungos autót, és csak gokarton fékeztem eddig bal lábbal. Egy kicsit megijedtem az indulásnál, mert nem voltam felkészülve rá, hogy milyen hosszú az első fokozat, a paddockból kifelé eléggé erőlködött, mondogattam magamnak, hogy kézikuplung, kézikuplung, de a bal lábam automatikusan indult. Nagyszerű az autóban ülni, a hang is elképesztő” – mesélte a tavaly hat futamgyőzelmet szerző “gyermekéről” Newey.

A sztármérnök azt is hozzátette, hogy később szeretne összejönni néhány más F1-es tulajdonossal, akikkel aztán egy versenypályán is szórakozhatnának majd egy kicsit.