Bernie megint furcsa üzletet kötött?

Bernie megint furcsa üzletet kötött?

Bernie Ecclestone a múlt héten bejelentette, hogy sikerült megegyeznie a Forma-1-es Amerikai Nagydíj 2012-es, a texasi Austinban épülő vadonatúj pályán történő újraélesztéséről. A minden előzmény nélküli bejelentés komoly meglepetést okozott, bőven vannak olyanok, akik nem nagyon hisznek a projekt életképességében.

A mindig jól értesült szaklap, a Pitpass egy kicsit utánajárt az austini futamnak, és megkérdezett egy névtelenül nyilatkozó, de az amerikai motorsportügyekben igen járatos szakembert, aki a tavaly befuccsolt doningtoni Brit Nagydíj projektjéhez hasonlította a texasi verseny tervét.

“Körbetelefonálgattam, és nekem úgy tűnik, nincs sok alapja a projektnek” – állította a bennfentes.

A versenyt szervező Full Throttle Productions vezetőjéről, Tavo Hellmundról sem volt valami jó véleménye a forrásnak: “Az apja komolyan foglalkozott a motorsportokkal, de most, a fiú képbe kerülésével több lett a kérdés, mint a válasz. Ez a fickó sosem szervezett futamot, nincs versenypályája, de még telke sincs, amelyen megépíthetné a pályát. Van egy levele a (texasi) kormányzótól, amelyben 25 millió dolláros támogatást ígérnek, és ezen kívül gyakorlatilag semmi. Egyelőre újabb Doningtonnak látszik az ügy” – mondta a szakember.

Úgy tűnik azonban, hogy ha Austin be is fuccsol, Bernie Ecclestone-nak B és akár C terve is lehet, hiszen a korábban hírbe hozott New York állambeli Monticello Motor Club és az amerikai futamnak 2000 és 2007 között otthont adó Indianapolis is készen áll a beugrásra, sőt, talán egy nevadai befektetői csoport is érdeklődik az Amerikai Nagydíj rendezése iránt.