Todt szerint évekig folytatódhat a kapcsolat

Todt szerint évekig folytatódhat a kapcsolat

Felipe Massa ferraris szerződése idén lejár, a pilóta ülésével kapcsolatban hírbe hozák már a renault-s Robert Kubicát és a Red Bull-os Mark Webbert is, azonban a brazil menedzsere, Nicolas Todt úgy gondolja, hogy hosszabbítani fognak ügyfelével.  

“Felipe 2001 óta tartozik a Ferrarihoz, fantasztikus dolgokat élt át velük az első győzelmeivel, és nehéz időket is, mint a tavalyi balesete. Ez egy különleges kapcsolat, és én bízom benne, hogy még évekig folytatódhat. Felipe ezt szeretné, és amennyire tudom, a Ferrari is” – mondta a francia, aki a korábbi Ferrari-főnök, ma FIA-elnök Jean Todt fia.

Bár az idény eddigi hat futamán Massa új csapattársa, Fernando Alonso összességében erősebben teljesített, Todt is csak ugyanazt mondja, mint a brazil, mindössze a gumik jelentik a hátrányt számára.

“Amikor Felipe hattizeddel lassabb, ahogy ez előfordult néhányszor, akkor szerintem nem a vezetésében van a hiba. Amikor a szuperlágy gumikat használták, mint Monacóban vagy Bahreinben, láthattuk, hogy Felipe egy szinten volt Alonsóval. Igazság szerint a kemény gumikkal van csak gond, az autó az ő stílusa mellett nem tapad annyira. A csapat már dolgozik rajta, hogy Felipének is jobban feküdjön az autó, bizakodó vagyok. Egyébként is, ha verseny után kisebb a pontkülönbség, még nyitott a helyzet” – magyarázta.

“Szerintem Felipét alábecsülik. Minden idény előtt esélytelenebbként állítják be, a szezon végén viszont az ő eredménye a jobb” – tette hozzá.