A 2010-re a Forma-1-be belépni szándékozó amerikai projekt, a USF1 ugyan csúnyán befuccsolt, de az USA-beli érdeklődés azért nem szűnt meg ezzel, sőt: 2012-ben visszatér az Amerikai Nagydíj, és az idén üresen maradt 13. helyre is pályázik egy amerikai csapat, a Cypher.

A USF1 korábbi támogatója, a YouTube-os Chad Hurley sem fordult el teljesen az F1-től, korábban már felvette a kapcsolatot a Ferrarival is, és akár a jövőben is együttműködhet a maranellói csapattal.

“Amikor találkoztam Stefanóval (Domenicali, csapatfőnök), a Ferrari nem jelenthetett megoldást a USF1 számára 2010-re, de kijelentették, hogy a szabályok adta kereteken belül minden lehetséges támogatást megadnak. Akkor cosworth-ös motorszerződésünk volt, de a Ferrarinál is jól tudják, hogy az USA a legnagyobb piacuk, ezért nagyon szeretnének velünk együttműködni” – mondta nemrég az Autosportnak Hurley tanácsadója, Parris Mullins.

A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo sem titkolja, hogy mennyire fontos számukra az USA, az olasz legszívesebben a régóta dédelgetett harmadik autós ötletüket fonná egybe egy amerikai projekttel:

“Az álmom egy amerikai csapat által indított harmadik, csillagos-sávos festésű Ferrari” – mondta a Gazzetta dello Sportnak.

Arról egyelőre nem tudni, hogy a 2011-re pályázó Cypher és a YouTube-Ferrari tengely között lehet-e kapcsolat.