Monza után a második leggyorsabb pálya lesz (látványterv)

2011 októberére tervezik az első indiai Forma-1-es futamot, a pályát 35 kilométerre az indiai fővárostól, Új-Delhitől építik. Jól halad a munka, de még messze van a létesítmény a végleges állapottól, aszfaltozás még idén lesz, de csak az esős évszak végeztével.

Elvégezték a szervezők az árazáshoz szükséges piackutatásokat is, az eredmények nem meglepő módon azt mutatják, hogy a helyiek olcsó jegyeket akarnak. “Figyeljük a krikettmeccsek jegyárait, jegyzetelünk a Nemzetközösségi Játékokon és persze megvizsgáljuk egyéb versenysorozatok árazását, hogy megtaláljuk az egyensúlyt” – nyilatkozta Mark Hughes, a projekt mögött álló JPSK Sports alelnöke.

“Megfizethető lesz a belépés, azt gondolom, hogy a malajziai példát kell követnünk. Sepangban nagyon jó áron lehet belépőket vásárolni.” Malajziában átszámítva hétezer forint körüli áron kapható a legolcsóbb jegy, erre lehet számítani Indiában is. 150 ezer férőhelyet terveznek kialakítani, mely ideiglenes lelátókkal 175 ezerre bővíthető.

Indiában nagy kérdés a biztonság, több sporteseményt is bombatámadással fenyegettek meg. “Lesznek föld alatti scannerek, amelyek minden, a területre behajtó autót átvilágítanak, de komoly biztonsági kamerás rendszert is kiépítünk. Szinte lehetetlen lesz hamisítani az elektronikus jegyeket, minden bejáratnál forgókapus rendszer lesz. Maximális lesz a biztonság, de annak is kell lennie.”