Lewis Hamilton számára eddig nem alakult valami fényesen az év az időmérős teljesítmény szempontjából: Bahreinben ugyan a negyedik kockából rajtolhatott, de Ausztráliában csak a 11., Malajziában a 20., Kínában pedig a 6. pozíciót szerezte meg, így a futamok nagy részét azzal töltötte, hogy felküzdje magát a mezőny élére.

A 2008-as bajnok Barcelonában szeretne már végre az élről is kezdeni, főképp, hogy a katalán pályán gyakorlatilag lehetetlen előzni. Hamilton azonban azt is elismeri, hogy nem lesz könnyű dolga, de az eső segíthet.  

“Lesz néhány igen jelentős fejlesztésünk a versenyre, és bár naivitás lenne azt hinni, hogy ezekkel előreléphetünk, hiszen minden csapat ugyanígy készül Barcelonára, azért bízunk benne, hogy közelebb juthatunk velük az élen állókhoz. Korábban is bizonyítottuk már, hogy nagyon jók vagyunk az idény alatti fejlesztésben, szerintem jó formában megyünk Barcelonába. Bár ha száraz idő lesz, azt hiszem, nehezebb lesz a mezőny elejébe kerülnünk.”

“Ahogy Kínában, most is különös hangsúlyt helyezünk az időmérőre. Barcelonában még az eddigieknél is fontosabb, hiszen ezen a pályán mindig is nehéz volt előzni. Feltéve, hogy a legtöbb autó csak egyszer áll ki, kevesebb lehetőség lesz az előrejutásra, ezért életbe vágó a jó rajtpozíció” – magyarázta a mclarenes.