Nem gyakran adódik arra lehetőség, hogy egy kívülálló belekóstolhasson a Forma-1-be, a Renault azonban idén nyáron éppen erre kínál esélyt. Hogy számunkra még vonzóbb legyen a program, a Feel It névre keresztelt nyílt napot a mogyoródi Hungaroringen tartja az istálló.

Aki kifizeti a beugrót, vezetheti a Renault 700 lóerős F1-es autóját, majd a garantáltan felejthetetlen élmény után beülhet a csapat háromszemélyes gépébe is, hogy az egyik tesztpilóta megmutassa, igazából mire képes a versenyautó.

Mivel egy pilóta munkája nemcsak a vezetésből áll, a program arra is lehetőséget kínál, hogy a jelentkezők belekóstolhassanak a háttérmunkába. Ennek megfelelően a mérnöki értekezleteken, a pályabejáráson és a telemetriai adatok elemzésén is aktív részvételt várnak.

Összesen harminc szakértő gondoskodik a bátor vállalkozókról, a programon való részvétel ára 5500 euró (másfél millió forint). Negyvenszázalékos, vissza nem téríthető előleget kell fizetni, a helyet csak ezt követően igazolják vissza. A maradék hatvan százalékot a rendezvény előtt legkésőbb 75 nappal rendezni kell, kísérőkért 350-650 eurós felárat számolnak fel, attól függően, hogy elhelyezésükhöz szükség van-e további helyiségekre. Ha valaki a rendezvényt megelőzően kevesebb mint 90 nappal jelentkezik, a teljes összeget ki kell fizetnie a helyért.

További információ: Matt.johnson@uk.renaultf1.com