Michael Schumacher lépésről lépésre közelebb kerül csapattársához, Nico Rosberghez, az Ausztrál Nagydíj időmérő edzésén csupán 43 ezreddel kapott ki fiatal kollégájától. Az autó viszont továbbra sincs a legjobbak között, a két német a hatodik és hetedik rajtkockát szerezte meg.

“Összességében ez a hétvége már jobb az előzőnél” – nyilatkozta Schumacher. “Bahreinben nagyjából véget ért a visszarázódási folyamat, itt már az elejétől fogva többé-kevésbé megvan a szükséges tempóm. Jó munkát végeztünk az autóval, bár talán éppen a végére léptünk vissza kicsit, de mindent összevetve bizakodó vagyok.”

A német a kvalifikáció végén valamiről igen sürgősen eszmét akart cserélni Fernando Alonsóval, könnyen lehet, hogy a spanyol valamikor feltartotta. “Néhányan nem használták megfelelően a visszapillantókat, de ez van” – morgott a mercedeses.

A forgalom bosszanthatta fel

A forgalom bosszanthatta fel

A forgalom bosszanthatta fel


Az előrejelzések szerint elképzelhető, hogy eső lesz vasárnap, Schumacher nem aggódik emiatt. “Ez biztosan fokozná kicsit az izgalmakat, meglátjuk. Kétségtelen, hogy a múltban jó eredményeket értem el esőben, de tény az is, hogy nedves körülmények között jóval könnyebb hibázni. Korábban nem örültem mindig az esőnek, kiderül, mi lesz holnap. Alkalmazkodni fogok.”

Rosberg sem volt teljesen elégedett az időmérővel, bár inkább magára volt mérges. “Kár, hogy a Q3 nem sikerült túl jól” – összegzett Rosberg. “Leggyorsabb körömben kicsit lecsúsztam az ideális ívről, legalább három vagy négy tized maradt benne. Jóval előrébb végezhettem volna, de a hatodik hely így sem olyan rossz holnapra.”

“Volt néhány problémánk a szabadedzéseken, az időmérőre sokat változtattunk. Hosszú a verseny, a startpozíciónkból sokkal többet is kihozhatunk. Az időjárás segítségére nincs szükségem, saját erőnkből is előre kerülhetünk.”

Ross Brawn csapatfőnök szerint az autó jelenleg ennyire képes, messze van a dobogó, de Norbert Haug, a Mercedes sportigazgatója is úgy vélekedett, hogy még optimális körülmények esetén sem végezhetett volna a negyedik helynél előrébb a gárda.