Ahogy a szezonnyitón, a Force India az Ausztrál Nagydíj időmérőjén is eljutott a Q3-ig, de a korábbi forma ennél jobb eredményt ígért. Adrian Sutil biztosan szeretné pontra váltani a rajtpozíciót, de inkább nem jósol semmit.

“Nem olyan elkeserítő a 10. rajtkocka, de nem is teljesen kielégítő, mert úgy éreztem, ennél jobb is lehetett volna. Azért így is ott vagyunk a Q3-ban, ami újabb szép eredmény a csapattól. Az utolsó szakaszban kétszer futottam neki, de egyik sem sikerült igazán jól, nem tudtam felmelegíteni a lágy gumikat. A hétvégén végig jó volt a tempónk, erős alapokról indulunk, de majd meglátjuk, mi lesz vasárnap, inkább nem mondok előre semmit” – mondta a német, aki Bahreinben már az első körben búcsút intett a pontszerzés lehetőségének.

Vitantonio Liuzzi ezúttal a 13. időt teljesítette, az olasz a kvalifikáció után a forgalomra és a riválisok figyelmetlenségére panaszkodott.

Liuzzit felhúzták a kollégák

Liuzzit felhúzták a kollégák

Liuzzit felhúzták a kollégák


“Kiábrándító nap! Képtelenség volt vezetni, akkora volt a forgalom. Minden körön ugyanaz volt a gondom, főleg a williamses Hülkenberggel és a sauberes de la Rosával volt problémám, akik nem tudják használni a tükröt! Egyszer sem tudtam összehozni egy tiszta kört. Bosszantó, mert szerintem megvolt a tempónk ahhoz, hogy a Q3-ba jussak. Megoldás kell, mert túl sok az autó a pályán nagyon eltérő sebességekkel. Ha itt ez a helyzet, mi lesz Monacóban?” – háborgott Liuzzi.