A Mark Webber autójából előtört füstfelhő miatt Adrian Sutil és a renault-s Robert Kubica is megpördült az első kanyarban, mindketten a mezőny végéről kezdhették a felzárkózást. Kubica éppen csak lemaradt a pontszerzésről, a 11. helyen zárta a versenyt.

“Az egész hétvégén végzett kemény munkánk semmivé vált az első kanyarban történt incidens miatt” – mérgelődött Kubica. “Magas volt az olajnyomásunk a felvezető körben, de úgy tűnik, Webber is hasonló gondokkal küzdött: motorjából hatalmas mennyiségű füst tört elő éppen előttem.”

“Sutil nem láthatott semmit és nekem koccant, megpördültem, és ez nem tett jót a hátsó gumiknak. Folyamatosan túlmelegedtek, emiatt igen korán, már a 12. körben ki kellett állnom. A verseny hátralévő részét a keményebb keverékkel teljesítettem, pontot szerettem volna szerezni, de nem sikerült. Jó volt a tempónk, így a korai baleset nélkül bőven az első tízben végezhettünk volna. Összességében nem volt rossz ez a hétvége, látszik, hogy versenyképesek vagyunk.”

Kubica csapattársa, Vitalij Petrov nem ért célba, az orosznak törött felfüggesztés miatt kellett kiállnia. “Fantasztikusan rajtoltam, 11. voltam az első kör után és gyorsabb voltam Barrichellónál is” – értékelt Petrov. “Aztán a 12-es kanyarban túl keményen találtam el a rázókövet, a felfüggesztés pedig eltört. Ez nagy csalódás, de a teljesítményünkkel elégedett lehetek.”