A tavaly a Brawnnál a bajnokság harmadik helyén végző Rubens Barrichello négyéves brackleyi szolgálat után “költözött” 50 kilométerrel arrébb, Grove-ba, a Williamshez. A brazil veterán tudása és tapasztalata az új csapatánál is sokat ér, így a jövő hétfőn Valenciában bemutatandó új autót ő vezeti majd elsőként.

“Szombaton érkezem Spanyolországba, alig várom már, hogy vezethessem az autót! Valencia talán már jelzi majd valamennyire, hogy mire számíthatunk Bahreinben (a szezonnyitón), de idén a korábbinál is nehezebb megtippelni az erősorrendet a nagyobb benzintankok miatt” – mondta a brazil Globo Tv-nek a 37 éves versenyző.

A hétfőn és kedden Barrichello keze alatt köröző FW32-es lesz az első idei F1-es, amely a visszatérő Cosworth “olcsó” motorját használja. A brazil után a harmadik napon, szerdán ül majd az autóba a tavalyi GP2-bajnok, a nagy reménységnek tartott újonc Nico Hülkenberg.

Hozzá kell tenni, hogy Hülkenberg félig-meddig azért beelőzte Barrichellót, ugyanis a csapat tegnap délután már Silverstone-ban pályára küldte az autót a némettel a volánnál, de a szabályoknak megfelelően nem teszteltek, csak koráltozott sebességnél reklámot forgattak a brit pályán.