A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) még tavaly novemberben nyilvánosságra hozta a 2010-es Forma-1-es mezőny nevezési kistáját, de a Saubernek később, december elején megadott indulási engedély miatt lehet, hogy a csapatok nagy részének új rajtszámot kell kiosztani, írja az Auto Motor und Sport.

A pillanatnyilag új belépőként kezelt svájci alakulat elődje, a BMW Sauber tavaly a hatodik helyen végzett, így ennek alapján a 11-es és 12-es rajtszám járna nekik, azonban az előttük végző Toyota kiszállásával a 9-es és 10-es is felszabadult, oda léphetnének előre.

A most a 26-os és 27-es rajtszámmal rendelkező Sauber valószínűleg a BMW Sauber nevet is azért tartotta meg a német autógyártó kiszállása után is, hogy így a 9-est és 10-est kaphassák. A kérdésről az FIA Forma-1-es bizottsága tárgyal majd jövő hétfőn.

Ha a Saubert előresorolják, akkor a Williams, a Renault, a Force India, a Toro Rosso, valamint mind a négy új csapat is hátralép egyet, aminek a rajtszámcseréken kívül a bokszutcai garázsok elosztásában jelentősége van.