A Sauber kedden jelentette be, hogy 2010-től Kamui Kobayashi mellett Pedro de la Rosát indítja majd. A spanyol pilóta 1999-ben mutatkozott be az F1-ben, előbb az Arrowsnál majd a Jaguárnál versenyzett, 2003-tól pedig a McLaren tartalék és tesztpilótája volt. De la Rosa 2005-ben a Bahreini Nagydíjon, 2006 második felében pedig végig helyettesítette Juan Pablo Montoyát, összesen kilenc futamon indult a McLaren versenyzőjeként, 23 pontot gyűjtött, a 2006-os esős Magyar Nagydíjon pedig a dobogó második fokára is felállt.

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh a legjobb kívánságok mellett búcsúztatta el a 38 éves spanyolt:  

“Pedro sosem titkolta, hogy továbbra is versenyezni szeretne a Forma-1-ben, ezért mi sem álltunk volna egy jó lehetőség útjába. Ellenkezőleg, a legjobbakat kívánjuk neki! Nagyszerű csapatjátékos volt az elmúlt hét évben, hatalmas mértékben járult hozzá sikereinkhez, és a McLarennél mindig is megbecsült kollégaként és jó barátként gondolunk majd rá!” – reagált de la Rosa távozására az angol. 

2006-ban egy dobogó is összejött

2006-ban egy dobogó is összejött


A futamokat, valamint 2010-től a McLaren mellett a Ferrarit is támogató Santander sajtófőnöke, Juan Manuel Cendoya tegnap megerősítette azokat a híreket, miszerint de la Rosa az ő támogatásukkal került a Sauberhez, de azt is elmondta, hogy egyéni szponzorációról van szó, a csapatnál nem kívánnak reklámozni.

“Pedro jó barátunk és egy nagyon intelligens ember, aki igazán nagy hatással volt ránk az elmúlt három évben. Személyesen őt támogatjuk, de a Saubernél egyetlen cégünkkel sem jelenünk meg” – nyilatkozta a Santander képviselője.