Tavaly vezették be a kötelező nyári leállást a Forma-1-ben, amelyre költségcsökkentési okok miatt idén is sor kerül. Előre bosszankodik az augusztusi gyárbezárás miatt a USF1, a sportigazató Peter Windsor jól meglenne a szünet nélkül is.

Windsor szerint új csapatként a USF1 is betartja a szabályokat és leállítja a gyárat, de nem szívesen. “Természetesen lazán dolgoztunk karácsonykor és az újév környékén is, de higgyenek nekem, Amerika mostanában sokkal szorgosabb, mint Európa” – fejtegette Windsor. “Európa gyakorlatilag leállt december 18-án és nem is erőltette meg magát január 4-ig, ez 16 elvesztegetett napot jelent.”

“És ez nem minden: tavaly bevezették az augusztusi leállást is, amely idén megtörténik újra. Ha valaki nem amerikai, érthetően örül ennek, de nálunk és például Ausztráliában az augusztus is csak egy hónap a sok közül. Talán egy-két hétre elutaznak néhányan, de nincs teljes leállás, mint néhány európai gyárban.”

“Volt egy szavazás is, amely arra volt kíváncsi, hogy a csapatok szerint mekkora siker volt az augusztusi szünet. Úgy hallottam, a mclarenesek nagyon kivoltak, hogy elfecsérelt idő volt az egész, de hiába erősködtek: a többség, élükön a Red Bullal, teljes mellszélességgel támogatta a leállást. Úgyhogy ezért pihennünk kell nekünk is.”