Csapatfőnök vagy tulajdonos lesz Richards?
Már múlt vasárnap felröppentek hírek, miszerint a Renault Flavio Briatore utódját keresi. Akkor Alain Prostot és Dave Richardsot emlegették, úgy tűnik, az utóbbi lehet a befutó, miután a csapat tegnap bejelentette Briatore távozását.

Az 1998-ban már a Renault elődjét, a Benettont is vezető Richards tegnap állítólag a csapat enstone-i központjában járt. Ha a walesi szakember átveszi a csapatfőnöki posztot, valószínűleg saját stábját is viszi magával – ez a szokása, a BAR-t is hasonlóan irányította 2002 és 2004 között.

Előfordulhat persze az is, hogy Richards nem csak a főnöki székbe szeretne beülni, hanem a csapat átvételéről tárgyal, hiszen a Renault esetleges távozása már a botrány előtt is a levegőben volt, mostanra pedig kimondottan valószínűvé vált, mi sem lenne tehát jobb alkalom a 2008-ban és idén is az F1-en kívül rekedt Prodrive-főnöknek a belépésre, mint a működő csapat megvásárlása.

A tegnap este megjelent hírekre azonban ma már reagált Richards is, a Timesnak azt nyilatkozta, hogy „nem vette fel a kapcsolatot” a Renault-val. A svájci Blick is arról ír mai számában, hogy a csapat listájának élén továbbra is Alain Prost áll.

A távozás bejelentése óta állítólag már Briatore is megszólalt, legalábbis a brit Mirror két rövid mondatot idézett ma az olasztól, aki a csapat iránti önfeláldozásként állította be a lépést: „Igyekeztem menteni a csapatot, ez volt a kötelességem. Ezért van végem.”