Nico Rosberg az Európa Nagydíjon immár sorozatban hetedszerre szerzett pontot, a Török Nagydíj óta mindig az első öt között ér célba. A német pilóta eredetileg szerette volna megelőzni az előle rajtoló Kimi Räikkönent, de így is elégedett.

“Élveztem a versenyt, de a nagy meleg miatt nem volt olyan felhőtlen szórakozás. Nem volt kellemes, de jó eredményt értem el. A hetedik helyről rajtolva újra ötödik lettem, nem rossz, megint pontokat gyűjtöttem. Szerettem volna elkapni Räikkönent, de ma túl gyors volt. Egy kicsit bosszantó, hogy a McLaren ekkorát fejlődött, de a mi autónknak minden pálya fekszik, bárhova megyünk, Spában is jók lehetünk, és a csapat futamról futamra fejleszt. Remélem, így haladunk továbbra is, és talán a dobogóra is felléphetünk” – mondta Rosberg a verseny után.

Így járt Nakajima

Így járt Nakajima

Így járt Nakajima


Míg a német újra sikeres hétvégét zárt, addig csapattársát, Kazuki Nakajimát még az ág is húzta. Az időmérőn motorhiba miatt már az első szakaszban búcsúzott, a futamon pedig egy defekt, és az emiatt megsérült autó jutott neki.

“Újabb kiábrándító délután, bár igazából már a kvalifikáción elúszott minden. A 13. voltam, amikor jött a defekt, és vége is lett a versenyemnek. Pár körrel a vége előtt valami meghibásodásom is lett, így idő előtt ki kellett állnom” – panaszolta a japán.