Kovalainenre számítottak

Kovalainenre számítottak

Bár az Európa Nagydíj időmérőjén a McLaren párosa megszerezte az első sort, de könnyűre tankolt autók a futamon hátránynak bizonyultak, Rubens Barrichello a kivárásos és a megfelelő pillanatban gyors köröket kívánó stratégiájával Kovalainent és Hamiltont is átugrotta.

A világbajnokot az utolsó kiállásnál egy fejetlen kerékcsere is hátráltatta, de a csapatfőnök, Martin Whitmarsh szerint a baki nem sokat számított.

“Világos volt, hogy nem voltunk olyan gyorsak, mint szerettük volna, és Rubens tovább maradt kint nálunk. Nagyon igyekeztünk, és a bokszkiállásnál nem vittük ki időben a gumikat, de nem hiszem, hogy ez befolyásolta a versenyt. Ha nem késlekedtünk volna, az sem változtatott volna a végeredményen, tény, hogy nem volt meg a tempónk” – magyarázta az angol a futam után.

“Az utolsó pillanatban úgy döntöttünk, hogy előbb hozzuk ki Heikkit, és ez összezavarta a kiállást, a szerelők nem tudták, hogy ki is jön akkor, Lewis vagy Heikki. Az, hogy nem voltak kéznél a gumik, amikor kijött az autó, hiba, de a körülményekből fakadt. Kapkodtunk, és így került homokszem a gépezetbe. Gyorsabb autó kell, hogy lazább lehessen a stratégia.”