Bernie Ecclestone a szingapúri Todaynek adott interjút, amelyben amellett, hogy biztosította a városállamot arról, hogy a tavaly az F1 történetének első éjszakai versenyével debütált helyszín jövője stabil, a Forma-1 közelmúltjának politikai birkózásáról és a saját helyzetéről is beszélt.

A jó öreg Bernie kissé meglepően azt állította, hogyha megvalósult volna a csapatok által tervezett rivális versenysorozat, ő egyszerűen hátat fordított volna a Forma-1-nek, értelmetlen munka lenne akár az F1 megmentése, akár valami újat kezdeni.

“Nem lett volna sok értelme maradni, ha összeomlik az egész, hát nem? Azt hiszem, nem érte volna meg újra felépíteni. Mással is el tudnám magam foglalni e helyett.”

“Ez már egy bejáratott üzlet, sokkal könnyebb működtetni, mint valami újba kezdeni. Én biztosan nem indítanék új szériát az F1-gyel szemben. Nincs értelme, nincs logikája. Pontosan ezt mondtam azoknak is, akik a szakadár sorozatot akarták, kicsit elszaladt velük a ló. Persze az a baj, hogy ők amolyan nagyvállalati típusok. A Forma-1 nem ilyen, nem nagyvállalati, vállalkozói dolog.”

Ecclestone szerint a csapatok nem is látják át egészen, hogy mekkora feladat a Forma-1 irányítása, és csak a saját érdeküket nézik: “Épp nemrég mondtam valakinek, hogy a többségük elég zöldfülű még a Forma-1-ben. Nem töltötték még ki a tanulóidőt. Fogalmuk sincs, mennyit dolgoztunk ahhoz, hogy eljussunk oda, ahol ma tartunk. Ők csak a lehető legnagyobb hasznot szeretnék elérni, aztán lelépnének. Bár némelyik csapat szeretne irányítani, azt hiszem, még a saját dolgaikról sem ők döntenek.”

Bernie-t állítása szerint nem hatották meg túlságosan a támadások és a hatalmi harc feszültsége, azt mondja, öregkorára immúnis lett az ilyesmikre, csak megy, és ahol kell, tüzet olt. A 78 éves angolnak az utódlására nincs konkrét jelöltje, de nem félti az F1-et.

“A cég olajozottan működik, a megfelelő személyek képesek irányítani, amíg meglesz a megfelelő személy a posztra. Pillanatnyilag nem gondolok konkrétan senkire, de vannak alkalmas emberek.”