Korábbi bejelentésével ellentétben mégsem pereli be volt csapatát, a Toro Rossót Sebastien Bourdais. Erről a francia pilóta menedzsere Nicolas Todt tájékoztatta a L’Equipe napilapot.

Bourdais azért akarta jogi úton rendezni az ügyet, mert szerinte a csapat ok nélkül rúgta ki idény közben. “Nem tettem semmi olyat, ami alátámaszthatná a csapat szerződésbontását, a döntésükkel megszegték a szerződésben vállalt kötelezettségeiket. Megbíztam az ügyvédjeimet, hogy vizsgálják meg a helyzetet, beleértve annak lehetőségét, hogy jogi eljárást indítsunk a csapat ellen” – mondta akkor.

Nem perelnek

Nem perelnek

Nem perelnek


Todt azonban elárulta, három nappal az eset után sikerült peren kívül megegyezniük a csapattal. A francia arra utalt, a csapat is rájött, hogy elvesztenék a pert. Nem is beszélve az erkölcsi veszteségekről, ami egy ilyen elhúzódó ügy jelentene. Bourdais így vélhetően egy álommal szegényebben, de vastagabb pénztárcával távozhatott.

Bár Bourdais úgy nyilatkozott, hogy továbbra is a Forma-1-ben akar maradni, a hírek szerint viszont Amerikába tart. Todt most azon dolgozik, hogy védence minél előbb autóba üljön, erre leginkább az Indycar-sorozatban lehet esélye, ahol korábban négy bajnoki címet szerzett.