Kizárásos alapon találgatták, hogy kié a pole

Kizárásos alapon találgatták, hogy kié a pole

A hivatalos Forma-1-es időmérő rendszer a Magyar Nagydíj hétvégéjén nem állt a helyzet magaslatán. A kimondottan fontos időjárási adatokról nem sokat tudhattunk meg a szabadedzések alatt, néha egyszerűen csak a “please wait” (kérem, várjon) felirat látszott az idők helyén, a szombati kvalifikáció végén pedig a teljes rendszer felmondta a szolgálatot, nemcsak a nagyközönség, de még az FIA tisztviselői, a csapatok és a pilóták sem ismerték a végső sorrendet.

Fernando Alonso a versenyzőtársak között szaladgálva egyeztette az autókban látott időket, és még az F1 ura, Bernie Ecclestone is elveszettnek látszott néhány percig. A rendszert Ecclestone cége, a FOM (Formula One Management) működteti minden futamon – így a magyar szervezők egyáltalán nem hibásak a baki miatt -, és tegnap sajtóközleményben jelezték is, hogy megtalálták a ludast.

“A Forma-1-es időmérő harmadik szakaszának utolsó perceiben a célvonali érzékelő a kábel sérülése miatt meghibásodott. Az ilyenkor szokásos protokoll életbe lépett, és a pótérzékelőt használtuk. Amint befejeződött az adatok ellenőrzése, közzé is tettük azokat. Egyetlen pillanatig sem állt fenn az adatok elvesztésének veszélye” – írta a FOM.