A Forma-1 az elmúlt néhány évben elveszítette az Amerikai, a Kanadai és a Francia Nagydíjat, de a Német, a Brit és a Japán Nagydíj is veszélyben van. Míg az – állami pénzből – sokat fizető ázsiai helyszínek  szaporodnak, a hagyományos pályák sorra dőlnek ki, mert nem tudják teljesíteni Bernie Ecclestone követeléseit.

A csapatok nehezményezik, hogy a számukra fontos piacokon nem jelenhetnek meg, így ezután jobban odafigyelnek majd a versenynaptár összeállítására, állítja a BMW Sauber főnöke, Mario Theissen.

“Erről biztosan tárgyalunk majd Bernie-vel. Ott kell lennünk a fontos piacokon. Mindenképpen beszélni kell erről, és ezt Bernie is tudja. Meg kell találni az egyensúlyt Bernie nyeresége, a csapatok haszna és a piac igényei között.” – magyarázta az Autosportnak a német.

Arra a kérdésre, hogy a készülő új Concorde Agreemnetbe bekerül-e majd a versenynaptár csapatok általi vétója, Theissen így válaszolt: “Ez így nem lesz benne, de mindenképpen szorosabb együttműködést várok a kereskedelmi jogok birtokosa és a csapatok között az ilyen döntésekkel kapcsolatban.”