Mario Theissen csapatfőnök elárulta, hogy a BMW nem állítja le a 2009-es autó fejlesztését, hogy az ideihez hasonló hibák biztosan ne kerüljenek elő jövőre. Úgy vágott neki a bajnokságnak a BMW, hogy az aranyéremért szeretne küzdeni, ehhez képest még a pontszerzés is gondot okoz számára. A konstruktőrök között mindössze nyolcadik a gárda, nyolc versenyen gyűjtött kilenc ponttal.

“Két oka is van, hogy nem állunk le a fejlesztéssel” – kezdte Theissen. “Először is az aerodinamikai előírások nem változnak, vagyis amit idén megtanulunk – márpedig jól látszik, van mit tanulnunk -, azt jövőre is hasznosíthatjuk. Emellett fontos az is, hogy csak a versenyhétvégék során tesztelhetünk bármit, ezt a lehetőséget pedig nem szalaszthatjuk el.”

Theissen beszélt az idény hátralévő részére kitűzött célokról is. “Csökkenteni szeretnénk a különbséget. Ez már teljesítményről szól, nem pedig konkrét pozíciókról. A BMW-nél értik a nehézségeket, noha ugyanolyan csalódottak és türelmetlenek, mint én, elfogadták, hogy ilyen a sport, vannak nehezebb időszakok is.”

Kicsit aggasztó lehet a csapat számára, hogy egyelőre nem sikerült azonosítani a bajok forrását. “Nem tudom, miért szenvedünk. Több tényező együttes hatása játszik közre, épp most beszéltünk például a gumikérdésről, ami nagyon furcsa. Azonos pilóták, azonos autók, mégis hol működnek az abroncsok, hol pedig nem.”