Bernie Ecclestone szerint a Brit Nagydíj túlélését jelentheti, ha a két rendezésre pályázó helyszín, a Donington Park és Silverstone a jövőben felváltva rendezné a versenyt. 2010-től elvileg Doningtonba költözne a futam, csakhogy az ottani költségvetésből egyelőre 80 millió font hiányzik, az építkezés messze van a befejezéstől.

Silverstone már hetekkel ezelőtt jelentkezett helyettesnek, Ecclestone-ról azonban köztudott, hogy nem a szíve csücske a pálya. Doningtonról egészen addig nem akar lemondani, míg a beruházó végleg be nem dobja a törülközőt.

Nem mindenkinek tetszik az ötlet, Damon Hill, a silverstone-i pályát birtokló Brit Autóversenyzői Klub elnöke például rögtön felháborodott. “Nem vagyok a rotáció híve” – mérgelődött Hill. “Szerintem ez egy támadás. Egy újabb abszurd lépés annak érdekében, hogy a kereskedelmi jogok tulajdonosa a lehető legtöbb bevételt termelje.”

“Ez nem egy hosszú távú stratégia. Azt szeretném, hogy Silverstone legyen a házigazda, mert az én szememben a doningtoni projekt nem életképes. Hogy lehet az FIA felelős ura a sportnak? Olyan helyzetben vagyunk, amilyenen a Francia Nagydíj már átesett, a Német Nagydíjjal is problémák vannak, eltűnt mindkét észak-amerikai verseny. Ki törődik igazán a Forma-1-gyel?”