A Mercedes felemás múltat mondhat magáénak Le Mans-ban. Az 1955-ös tragédia – a futamon az egyik autójuk a közönségbe csapódott, összesen 84 halálos áldozatot követelt az eset – után a német gyártó kiszállt, majd a nyolcvanas évek végén a Sauberrel karöltve tért vissza, hogy a ’89-es kategóriagyőzelem után újabb tíz évre távozzon. 1999-ben többek között Mark Webberrel a volánnál újra belekóstolt a Mercedes a Le Mans-i versenybe, de azóta nem vett részt a viadalon.

A McLaren világbajnoka, Lewis Hamilton egy friss interjúban elárulta, hogy szívesen kipróbálná magát a 24 órás futamon, ha a stuttgartiak újra beszállnának.

“Ha a Mercedes-Benz szeretne egyszer Le Mans-ba menni, és engem ültetne az autóba, vállalom” – mondta Hamilton a brit Sunnak.

Az angol hozzátette, hogy egyéb kategóriákba is belekóstolna, a Le Mans-hoz hasonlóan legendás Indy500-on azonban inkább nem indulna, mert az egész embert kíván.

“Nagyon szívesen kipróbálnék egy MotoGP-járgányt is – mondjuk nem versenyen. Malcolm Wilson (a Ford WRC-csapatának főnöke) autójába is beülnék, egyszer talán még a NASCAR-t is kipróbálnám.”

“Az Indy500-nak viszont nagyon neki kellene feküdni. Bolondság lenne azt hinni, hogy beülök az autóba és megnyerem. A teljes idényben jól kellene teljesítenem, így erre nem vágyom.”