Talán nem véletlen, hogy a Toro Rossótól elküldött Sebastien Bourdais jogi lépéseket fontolgat az istálló ellen. Úgy tűnik, hogy az utódjául kiszemelt Jaime Alguersuari kétmillió eurónyi szponzorpénzt visz a csapathoz, ez pedig joggal szúrhatja a francia szemét.

Várhatóan jövő héten jelenti be hivatalosan a Toro Rosso, hogy a 19 esztendős spanyolt ülteti Bourdais helyére, a spanyol sajtó szimatolta ki, hogy a pilóta mögött álló Repsol olajtársaság és a La Caixa bank ezért mélyen a zsebébe nyúl.

Lapinformációk szerint a két vállalat összesen kétmillió eurót utal át a faenzai csapat számlájára, ezért az összegért azonban csak azt garantálja a Toro Rosso, hogy a Magyar és a valenciai Európai Nagydíjon versenyezhet Alguersuari. Még ha a csapat úgy is dönt a spanyolországi futam után, hogy nincs szüksége az újoncra, a kétmillió eurót akkor is megtarthatja.

A Ferrari tesztpilótája, Marc Gené Alguersuari közeli barátjának számít, szerinte az ifjoncra a Forma-1 történetének egyik legnehezebb debütálása vár. “Jaime készen áll a feladatra, de sok tényező ellene dolgozik” – nyilatkozta Gené.

Mivel az idei szezon közben nem lehet tesztelni, Alguersuari kellő tapasztalat nélkül ül versenyautóba, Gené szerint pedig a Hungaroring a “versenynaptár legnehezebb pályáinak egyike”.