Kis lépésekkel ugyan, de elindult előre a McLaren, a csapat nem tartja lehetetlennek, hogy a Magyar Nagydíjon már a győzelemért küzdhet. Az idei autó fejlesztése mellett párhuzamosan már a következő évi gépen is dolgozik az istálló, Martin Whitmarsh csapatfőnök szerint “drámaian különbözik” majd az idei autótól.

“Nem fogjuk megnyerni az idei világbajnokságot, úgyhogy jövőre jobb munkát kell végeznünk” – jelentette ki Whitmarsh. “Sokkal több energiát áldozunk a jövő évi programra, mint tavaly ugyanekkor, de többszörösen meg kell győződnünk arról, hogy jó úton járunk.”

“Más lesz a jövő évi autó, méghozzá jelentősen. Leginkább azért, mert jövőre nem lehet majd tankolni, de egyébként is világos volt számunkra az első pillanattól fogva, hogy az ideihez képest teljesen új alapokról kell indítanunk.”

“Kevesebbet vállalsz, amikor lassú vagy, úgyhogy jövőre nagyon agresszíven fogunk támadni. Ha az idény elejétől fogva versenyképes autónk lett volna, óvatosabbak lettünk volna, így azonban eldöntöttük, hogy akármi történik, teljesen mást fogunk csinálni.”